Sobre el projecte

5 minuts tard és una mini sèrie que neix el gener de l’any 2015 en el marc de l’assignatura de Guió de Ficció Televisiva, impartida pel professor Jordi Balló, dels estudis de Comunicació Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra.

El projecte podria haver quedat guardat dins d’un calaix -juntament amb la resta de treballs de la carrera- si no fos perquè just aquell mateix any Betevé va seleccionar-lo pel pilot de Tube d’Assaig, un programa que precisament té com a objectiu donar sortida a projectes de nous formats serialitzables realitzats per joves creatius.

Després de passar la primera fase del programa, el gener del 2016, en què vam aconseguir un Verkami de 2100€, vam dedicar el curs següent a completar una temporada de deu episodis, emesa finalment a Betevé el mes de maig de 2017.

La premissa de 5 minuts tard és molt simple: un personatge n’espera un altre que fa cinc minuts tard i durant aquesta estona es veu immers en una situació insòlita. Un fet tan quotidià com és l’espera acaba desencadenant en un thriller.

Cada episodi de la sèrie dura cinc minuts, és autoconclusiu i està protagonitzat per un personatge que encarna el modus vivendi dels nostres temps: la impaciència davant l’espera, la necessitat d’acció i immediatesa, la frenesia pròpia de les ciutats… L’altra gran protagonista de la sèrie és Barcelona, l’escenari de tots els episodis. Cada història es desenvolupa en un barri diferent de la ciutat que condiciona en certa manera el caràcter del que s’esdevé.

L'equip de 5 Minuts Tard treballant

La idea surt de la pròpia experiència, de tots aquells moments que ens ha tocat esperar l’amic/a impuntual i hem perdut els nervis intentant matar el temps. Però a vegades quan no passa res és quan més coses passen…

El procés de creació de la sèrie ha estat en alguns moments fins i tot complicat, ja que tots/es nosaltres estàvem cursant la carrera i no teníem tota la dedicació ni disponibilitat que en alguns moment necessitàvem. A més a més, dos dels membres del grup van estar d’intercanvi a l’Argentina durant un llarg període de temps, i això va dificultar que el procés avancés de manera regular i constant.

D’altra banda, sempre hem depès de com avançava el projecte respecte Betevé. A l’inici esperàvem la confirmació del programa Tube d’Assaig per rodar els tres primers episodis, i més endavant estàvem pendents del verkami i dels nostres projectes de final de grau, per fer el calendari de realització de la resta de la temporada, fins que vam tenir la sèrie acabada i la Televisió de Barcelona la va emetre.

Així doncs, hem hagut de tirar endavant tot i les dificultats i els imprevistos amb què ens trobàvem, però sempre hem seguit, motivats pel projecte i pel nostre grup de treball. 5 minuts tard ens ha unit, ens uneix i ens unirà.

Podeu donar un cop d’ull a la nostra pàgina d’IMDb!!!